Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Košickým hrdinom brankár Stijakovič, futbalisti sa tešia z víťazstva

Na snímke v žltom hráči MFK Košice, v bielom Spartaka Trnava pred zápasom 7. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Košice – Spartak Trnava v Košiciach v nedeľu 24. augusta 2014. FOTO TASR/František Iván

Bosniansky Srb Stijakovič za stavu 1:0 nedovolil z bieleho bodu skórovať Jánovi Vlaskovi a prinútil hostí k ofenzíve.

Košice 25. augusta (TASR) - Futbalisti MFK Košice až v siedmom kole najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy spoznali chuť víťazstva a do tabuľky si pripísali premiérové tri body. K triumfu nad Trnavou im dopomohol predovšetkým brankár Nikola Stijakovič, ktorý v 82. minúte chytil pokutový kop.

"Mali sme šťastie, brankár nás podržal i v prvom polčase a v druhom chytil penaltu. Všetci sa tešíme zo zisku troch bodov. Konečne prišlo víťazstvo, dúfame, že sa skončila zlá séria a že začneme vyhrávať," uviedol po stretnutí autor prvého gólu, obranca Boris Sekulič.

Bosniansky Srb Stijakovič za stavu 1:0 nedovolil z bieleho bodu skórovať Jánovi Vlaskovi a prinútil hostí k ofenzíve, čím sa vytvoril priestor na brejky. Po jednom z nich v samom závere upravil na konečných 2:0 striedajúci Jozef Skvašík. "Penalta bola, mali sme však šťastie, Nikola vychytal hosťujúceho kapitána," konštatoval Sekulič, na ktorého slová nadviazal Stijakovič: "Nevedel som, kam to kopne, mal som iba taký pocit, že pôjde doľava a tak som tam išiel."

Dobrým výkonom v zápase sa prezentoval aj kapitán Peter Šinglár, ktorý bol platným nielen v defenzíve, ale hýril aktivitou aj smerom dopredu. "Po polčase som chcel ísť dole, pretože som nevládal. V mojom výkone bolo viac chcenia a v takom prípade sa musí ísť cez bolesť. Som rád, že nám to takto vyšlo, i keď sme mohli dať gól skôr. Dôležité bolo v danej situácii, že sme zvíťazili," zamyslel sa Šinglár.

Víťazstvo bez inkasovaného gólu je pre "žlto-modrých" impulzom aj do ďalších súbojov. V novej sezóne ich totiž trápi predovšetkým defenzíva, keď v siedmich stretnutiach dostali až 18 gólov. "Chceli by sme na to čo najskôr zabudnúť. Tých gólov už bolo naozaj dosť. Ako mužstvo musíme poctivo začať od obrany a potom sa môžeme posunúť niekam ďalej," tvrdil po zápase Šinglár.

Českého kormidelníka Radoslava Látala potešil zisk troch bodov i výkon brankára Stijakoviča, no v hernom prejave našiel ešte nedostatky. "Predtým sme odohrali ďaleko lepšie stretnutia, ale je to futbal. Pre nás je to vydreté víťazstvo. Nevravím, že výkon bol zlý, pretože sme dobre bránili, doma sa však chceme prezentovať lepším futbalom," povedal Látal.