Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Dohrávka derby Spartak Trnava – Slovan Bratislava bude 30. októbra

Vľavo hráč FC Spartak Trnava Martin Mikovič a hráč ŠK Slovan Bratislava Igor Žofčák. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Zmena programu Fortunaligy sa uskutočnila na základe programu futbalistov ŠK Slovan Bratislava v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2014/2015.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaci orgán Fortuna ligy pristúpila k ďalším zmenám termínov niektorých futbalových zápasov v nasledujúcich kolách.

Na základe programu futbalistov ŠK Slovan Bratislava v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2014/2015 a dohody zainteresovaných klubov sa udiali nasledujúce zmeny:

- dohrávka 3. kola Fortuna ligy FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava sa uskutoční vo štvrtok 30. októbra o 14.00 h

- v náväznosti na spomínaný duel sa mení termín zápasu 16. kola Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová – FC Spartak Trnava. Ten sa mal pôvodne odohrať v sobotu 1. novembra o 13.30 h, no jeho výkop je po novom stanovený na rovnakú hodinu avšak o deň neskôr, a teda nedeľu 2. novembra.

"Pôvodne sa mal zápas medzi trnavským Spartakom a bratislavským Slovanom dohrávať v stredu 29. októbra. Z dôvodu, že v Trnave sa pre rekonštrukciu štadióna nemôže hrať pod umelým osvetlením a spoločne s oboma klubmi sme chceli vyjsť v ústrety predovšetkým futbalovým priaznivcom, rozhodli sme sa, že najslávnejšie slovenské derby sa odohrá o deň neskôr, kedy sa začínajú jesenné prázdniny a fanúšikovia tak budú mať väčšiu príležitosť toto stretnutie navštíviť," vysvetlil výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák a na margo zmeny termínu nasledujúceho zápasu Trnavy, ktorý jej hráči odohrajú v rámci 16. kola v Podbrezovej poznamenal: "Chceli by sme sa poďakovať vedeniu nováčika Fortuna ligy za ústretovosť, keďže súhlasilo s tým, aby sa ich vzájomný duel s trnavským Spartakom odohral o deň neskôr, ako bolo pôvodne naplánované."

TASR informoval prostredníctvom tlačovej správy Andrej Smatana, manažér pre médiá ÚLK.