Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

ZSSK vyhlásila súťaž na čistenie koľajových vozidiel za 30 mil. eur

Posledný zo 44 klasických motorových vlakov radu 810 odovzdali 27. septembra 2010 po zmodernizovaní do užívania zástupcom ZSSK opravári zo Železničných opravovní a strojární (ŽOS) vo Zvolene. Zákazku v celkovej hodnote 44 miliónov eur na v priemere 40-ročných "motoráčikoch" realizovali od roku 2005. Foto: TASR- Jozef Poliak

Predmetom zákazky je poskytovanie služieb čistenia osobných vozňov, hnacích koľajových vozidiel, prípojných vozňov, elektrických a motorových jednotiek.

Bratislava 17. januára (TASR) – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vyhlásila súťaž na čistenie železničných koľajových vozidiel. Cenu za tieto služby odhaduje ZSSK vo výške 30 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení tendra, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.

Predmetom zákazky je poskytovanie služieb čistenia osobných vozňov, hnacích koľajových vozidiel, prípojných vozňov, elektrických a motorových jednotiek. Dodávateľ, ktorý zo súťaže vzíde, by mal pre ZSSK okrem iného poskytnúť služby vybavenia železničných koľajových vozidiel hygienickými potrebami, zaistiť by mal aj dezinfekciu a dezinsekciu ich interiérov, odstraňovanie exteriérových aj interiérových grafitov, alebo napríklad aj vysávanie a tepovanie kobercov, čalúnených sedadiel a opierok hláv. Čistenie sa týka železničných koľajových vozidiel v regióne Bratislavy, Zvolena, Žiliny a Košíc.

Záujemcovia môžu predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť v tendri do 12. marca tohto roka. Kritériom na vyhodnotenie ponúk je cena.