Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Na trati medzi Vajnormi a Bernolákovom budú obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

V pracovných dňoch od 11. do 15. marca a od 18. do 22. marca budú vlaky pre práce na trati premávať v čase od 7.30 do 16.00 h iba po jednej koľaji.

Bratislava/Bernolákovo 6. marca (TASR) - Na trati medzi stanicami Bratislava - Vajnory a Bernolákovo bude pre úpravu trakčného vedenia v pracovných dňoch od 11. do 22. marca obmedzená železničná osobná doprava. Vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) môžu pre výluku meškať približne 15 minút. V stredu o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

Dôvodom obmedzenia vlakovej dopravy je úprava trakčného vedenia, ktorú budú vykonávať Železnice SR (ŽSR) v súvislosti s plánovanou výstavbou križovatky diaľnic D1 a D4 na úseku Bratislava - Triblavina.

V pracovných dňoch od 11. do 15. marca a od 18. do 22. marca budú vlaky pre práce na trati premávať v čase od 7.30 do 16.00 h iba po jednej koľaji. Vzniknúť tak môže približne 15-minútové meškanie. "V prípade, že dôjde pre výluku k väčšiemu meškaniu vlakov, dopravca nezaručuje čakanie prípojných vlakov," uviedol Drevický.

ZSSK však museli pre obmedzenú kapacitu infraštruktúry ŽSR odrieknuť štyri vlaky na linke S65 Bratislava - Nové Mesto - Senec. Ide o dva osobné vlaky z bratislavského Nového Mesta, ktoré odchádzajú o 14.17 h a 15.17 h a dva regionálne expresy zo Senca do bratislavského Nového Mesta s odchodmi o 14.51 h a 15.51 h.

Železničný dopravca cestujúcich tiež upozornil, že počas dopravných obmedzení budú môcť v Ivanke pri Dunaji nastupovať a vystupovať v dňoch od 11. do 15. marca len na nástupišti číslo dva a od 18. do 22. marca len na nástupišti číslo jeden.