Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Z Bratislavy sa bude lietať štyrikrát do týždňa do Skopje a Kyjeva

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dopravca zároveň pridá z Bratislavy aj nové letecké spojenia do Klužu-Napoca v Rumunsku od 10. marca a do Tuzly v Bosne a Hercegovine od 27. marca 2017.

Bratislava 1. marca (TASR) - Z bratislavského letiska Milana R. Štefánika sa bude od leta tohto roka lietať štyrikrát v týždni do Skopje v Macedónsku a aj do Kyjeva na Ukrajine. Letecká spoločnosť Wizz Air totiž zvýši na týchto linkách frekvenciu letov z dvoch na štyri týždenne.

"Potvrdzuje sa, že uzatvorenie spolupráce s leteckým dopravcom Wizz Air bolo dobrým krokom. Dopravca ohlásil z Letiska Bratislava už päť nových leteckých spojení a vyššie frekvencie letov, čo prispeje k nárastu počtu cestujúcich v pravidelnej doprave," zhodnotil generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík.

Wizz Air pôsobí na bratislavskom letisku od 28. marca 2016, kedy spustil svoju prvú linku do Skopje s frekvenciou dvakrát do týždňa. Od 16. júla 2017 počet leteckých spojení na tejto trase zvýši na štyri, a to v každý pondelok, stredu, piatok a v nedeľu.

Čo sa týka letov do Kyjeva, tie dopravca prevádzkuje z Bratislavy od 17. decembra 2016 v každý utorok a sobotu. Od 25. augusta 2017 však ich počet zvýši na štyri, a to v každý pondelok, stredu, piatok a v nedeľu.

Dopravca zároveň pridá z Bratislavy aj nové letecké spojenia do Klužu-Napoca v Rumunsku od 10. marca a do Tuzly v Bosne a Hercegovine od 27. marca 2017. Od 30. júna ešte pribudne pravidelné letecké spojenie z Bratislavy do Varšavy.