Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Ľudia cestujú do Petrohradu aj napriek bezpečnostným hrozbám

Petrohrad, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vzhľadom na bezpečnostnú situáciu sa dajú očakávať určité obmedzenia, ktoré by napríklad mohli spomaliť cestu na letisko.

Bratislava 4. apríla (TASR) – Teroristické útoky síce negatívne ovplyvňujú záujem ľudí o cestovanie lietadlom, no ich reálny dosah na predaj individuálnych leteniek je krátkodobý. Incidenty podobné útoku v Petrohrade odradia od cestovania najmä ľudí, ktorí lietajú menej často, a na predaj biznis leteniek nemajú takmer žiadny vplyv. Pre TASR to povedal marketingový manažér spoločnosti Pelikán Patrik Vas.

„Zatiaľ sme nerušili ani jednu objednávku. V Petrohrade je momentálne osem slovenských klientov. Ďalší odchádzajú zajtra na dovolenku do Moskvy, tí nežiadali žiadnu zmenu dátumu ani storno. Zaznamenali sme jednu žiadosť o zmenu termínu od klientov, ktorí mali cestovať dnes. Naši agenti lety presunuli na iné dátumy podľa pravidiel leteckej spoločnosti,“ uviedol Vas s tým, že letecké spoločnosti ani medzinárodné letisko Pulkovo v Petrohrade neprijali žiadne špeciálne opatrenia.

Mária Matúšová z cestovnej kancelárie Ferrotour TASR informovala, že v súvislosti s útokmi nedostali od klientov žiadnu osobnú ani telefonickú žiadosť o zmenu objednávky. Pokles v dopyte nehlási ani spoločnosť Student Agency. „Zatiaľ sme nedostali žiadne otázky a neevidujeme obavy cestujúcich, ktorí majú do tejto destinácie zakúpenú letenku. Nemôžeme ani povedať, že by bol znateľný okamžitý pokles záujmu o destináciu, pretože letenky do Petrohradu si ľudia kupujú v predstihu,“ konštatovala riaditeľka predaja leteniek spoločnosti Student Agency Věra Janičinová.

Doplnila, že vzhľadom na bezpečnostnú situáciu sa dajú očakávať určité obmedzenia, ktoré by napríklad mohli spomaliť cestu na letisko. „Po skúsenostiach s predchádzajúcimi krízovými situáciami je možné, že sa na letiskách zavedú bezpečnostné opatrenia,“ dodala Janičinová.