Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën obnoví od pondelka výrobu

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Od 25. októbra do 2. novembra, vrátane štátneho sviatku, by mala byť výroba zastavená a linky by sa mali rozbehnúť až 5. novembra popoludňajšou zmenou.

Trnava 14. októbra (TASR) – Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia po necelých dvoch nevýrobných dňoch svoju výrobu opäť rozbieha v pondelok 15. októbra ráno.

Plánovaný pracovný kalendár nenaruší ani minulý týždeň náhle vzniknutá kríza jedného z dodávateľov, ktorú sa podarilo vyriešiť a potrebné diely dodá automobilke načas. Zamestnancom to spoločnosť oznámila na svojej webovej stránke.

Do konca októbra pracovníkov závodu čaká už iba šesť pracovných dní. Od 25. októbra do 2. novembra, vrátane štátneho sviatku, by mala byť výroba zastavená a linky by sa mali rozbehnúť až 5. novembra popoludňajšou zmenou.

Je to v súlade s tým, že výrobca už pred niekoľkými dňami avizoval pre klesajúci dopyt po nových vozidlách v Európe redukciu výrobných dní v poslednom štvrťroku tohto kalendárneho roka. Spolu by ich malo byť 21. Aj táto redukcia je, podľa predchádzajúcich informácií hovorcu závodu Petra Šveca, oproti roku 2011 celkovo o šesť nevýrobných dní kratšia.