Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Takáč:Ak bude dohoda, tak i agrorezort bude znižovať stavy pracovníkov

Na archívnej snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč. Foto: TASR Jaroslav Novák

Ak bude taká potreba a taká dohoda, tak každé ministerstvo k tomu aj pristúpi, spresnil možné personálne redukcie vo svojom rezorte minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Ak bude politická dohoda, tak aj agrorezort bude znižovať stavy zamestnancov. Uviedol to v utorok na brífingu minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč po pracovnom stretnutí s premiérom Robertom Ficom (obaja Smer-SD) na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v reakcii na pondelkové (8. 4.) vyjadrenia predsedu vlády, že stavy zamestnancov štátnej správy by sa mohli redukovať.

"Myslím si, že vždy sú nejaké rezervy na to, akým spôsobom riešiť tieto veci. Ak bude taká potreba a taká dohoda, tak každé ministerstvo k tomu aj pristúpi," spresnil možné personálne redukcie vo svojom rezorte Takáč. Neuviedol však, ktorých organizácií alebo odborov by sa personálne opatrenia mohli týkať.

Premiér po kontrolnom dni 8. apríla na Ministerstve financií SR okrem iného oznámil, že pri konsolidácii verejných financií navrhuje aj výrazné zníženie počtu zamestnancov v štátnej správe, na čom však ešte nie je politická dohoda.