Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Stavba roka 2012 bude známa na prelome októbra a novembra

Most Apollo, jeden z kandidátov na ocenenie v roku 2006. Foto: TASR/Martin Baumann

Poslaním súťaže je podpora kvality komplexnej realizácie stavebného diela ako súčasť uceleného systému zabezpečovania kvality vo výstavbe a stavebníctve.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Združenie pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia vyhlási na prelome októbra a novembra tohto roka víťaza súťaže Stavba roka 2012. Združenie súťaž vyhlasuje už od roku 1995, a to pre všetky budovy, ako aj inžinierske stavby.

"Prihlášku do súťaže môže podať každá právnická alebo fyzická osoba, ktorá stavebné dielo realizovala, alebo sa akýmkoľvek spôsobom podieľala na jeho realizácii," informovalo na svojej internetovej stránke združenie.

Okrem hlavnej udelí odborná porota aj dve ceny za celospoločenský prínos. Takisto však 7 cien od ďalších vyhlasovateľov súťaže, ktorými sú rôzne organizácie z oblasti stavebníctva. Súčasťou 18. ročníka súťaže Stavba roka 2012 je aj 4. ročník Ceny verejnosti 2012. Udeľuje ju široká verejnosť internetovým hlasovaním na známom internetovom portáli.

Poslaním súťaže je podpora kvality komplexnej realizácie stavebného diela ako súčasť uceleného systému zabezpečovania kvality vo výstavbe a stavebníctve. Jedným z gestorov tohto systému je Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a garantmi kvality jeho realizácie sú Slovenská komora architektov a Slovenská komora stavebných inžinierov.