Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

SNS podporuje výstavbu nájomných štartovacích bytov pre mladé rodiny

Na snímke predseda NR SR Andrej Danko. Foto: TASR - Michal Svítok

Víziu silného sociálneho štátu po roku 2020 by mala strana prijať na najbližšom sneme, ktorý pripravuje na apríl.


Bratislava 25. marca (TASR) - Dobrá rodinná politika je najlepšou prevenciou proti problémom v sociálnej oblasti. Konštatuje sa to v stanovisku, ktoré TASR dnes zaslala riaditeľka tlačového oddelenia SNS Júlia Kollárová.

Cesta podpory je podľa SNS aj vo výstavbe nájomných štartovacích bytov pre mladé rodiny. Témou určite bude aj rozširovanie siete kvalitných predškolských zariadení a cielené znižovanie regionálnych rozdielov s transparentným využitím európskej finančnej pomoci. K tomu podľa SNS patrí aj cielená dotačná politika, ktorá by mala podporovať aktivity kultúrnych, športových, voľnočasových či materských centier zo strany verejných inštitúcií.

"Ochrana rodiny a jej podpora v ekonomickej i sociálnej oblasti musí byť prioritou každej spoločnosti, ktorá sa pozerá dopredu a má víziu zdravého rozvoja. A aj tieto pripravované kroky sú cestou k naštartovaniu reálnej sociálnej politiky, ktorá bude podporovať slovenské rodiny," povedal predseda SNS a predseda Národnej rady SR Andrej Danko.

SNS chce bojovať o zvýšenie príspevku na nezaopatrené dieťa, nájsť lepšie podmienky pre opustené a týrané matky, efektívnejšie získavať výživné od rodiča a zabezpečiť kvalitnejšiu podporu zo strany štátu, ak inštitút výživného zlyhá.

"Chceme, aby štát prebral na seba vymáhanie výživného, ak rodič neplatí pol roka alimenty," dodal Danko.

Víziu silného sociálneho štátu po roku 2020 by mala strana prijať na najbližšom sneme, ktorý pripravuje na apríl.