Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Skupina AGEL dosiahla v minulom roku zisk 30 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Investície skupiny AGEL do zdravotníckych zariadení predstavujú v roku 2017 čiastku 16,4 milióna eur.

Bratislava 16. júla (TASR) - Firma AGEL, ktorá poskytuje súkromnú zdravotnú starostlivosť, dosiahla v minulom roku zisk takmer 30 miliónov eur (782 miliónov českých korún). Podľa predsedu predstavenstva spoločnosti Milana Leckéšiho firma počíta s dlhodobou expanziou.

"Zisk dosiahnutý v minulom roku korešponduje s našimi rozvojovými plánmi, ktoré rátajú s expanziou, akvizíciami nových zdravotníckych zariadení a investíciami do tých súčasných," zhodnotil Leckéši.

Investície skupiny AGEL do zdravotníckych zariadení predstavujú v roku 2017 čiastku 16,4 milióna eur. "Novinkou v chode našej skupiny bolo v minulom roku otvorenie vlastnej strednej zdravotníckej školy v Ostrave. Je to jedna z našich aktívnych odpovedí na personálnu krízu v českom zdravotníctve. Pretože sa jej činnosť stretla s veľkým záujmom, v budúcom školskom roku otvoríme jej pobočku i v Českom Tešíne," informoval Leckéši.

Skupina AGEL prevádzkuje 22 nemocníc, polikliník, lekární a špecializovaných zdravotníckych zariadení. V roku 2017 sa rozrástla o štyri nové nemocnice a v súčasnosti zamestnáva viac ako 12.000 pracovníkov. V Česku to bola nemocnica Říčany, na Slovensku tri nemocnice - v Zlatých Moravciach, Leviciach a Komárne. V minulom roku bolo v zdravotníckych zariadeniach skupiny vykonaných 5,3 milióna ambulantných ošetrení, 200.000 hospitalizácií a narodilo sa takmer 13.000 detí.