Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Skalický Protherm Production hľadá vývojárov

Šancu v skalickom závode na výrobu kotlov dostanú predovšetkým strojári.

Skalica 2. októbra (TASR) - Skalický závod spoločnosti Protherm Production sa rozhodol posilniť tím vývojárov. Ich počet sa už v najbližšom období zvýši o 20 % z dôvodu, že do Skalice sa materská firma rozhodla presunúť viaceré právomoci. Šancu v závode na výrobu kotlov dostanú predovšetkým strojári.

"V súčasnosti pracuje vo vývojovom centre spoločnosti 36 odborníkov, teda asi 10 % z celkového počtu zamestnancov, čo nie je malé číslo. Naše oddelenie sa však zaoberá vývojom produktov nielen pre skalický závod," uviedol manažér vývojového centra Protherm Production Ivan Komáček. Spoločnosť vyrábajúca kotly má kompetencie na vývoj a validáciu všetkých hydraulických modulov a ich komponentov v rámci celej skupiny a postupne do svojich rúk preberá ďalšie v oblastiach vývoja závesných a stacionárnych kotlov.

Ako Komáček dodal, vlastným výskumom a vývojom sa na Slovensku môže pochváliť iba niekoľko firiem. Ide o náročnosť požiadaviek, akými sú napríklad finančné prostriedky, technické a odborné zázemie a podobne. Zahraničné spoločnosti pôsobiace na slovenskom trhu si túto oblasť ponechávajú v prevažnej miere doma. "Vývoj kotlov v Protherm Production sa zameriava na potreby východných trhov, jednoduchšie a robustnejšie vykurovacie zariadenia, pričom sa špecializujeme najmä na nekondenzačné kotly," informoval Komáček. Členovia vývojového tímu sa primárne venujú navrhovaniu výrobkov, konštrukčných celkov a súčiastok. Závod má záujem hlavne o ľudí s ukončenou vysokou školou technického zamerania.

Protherm Production je členom skupiny Vaillant Group, ktorá je popredným výrobcom kotlov značiek Vaillant, Protherm, Saunier Duval, Bulex, DemirDöküm, Glow Worm a Hermann. V skalickom závode sa vyrábajú kotly pre trhy v 24 krajinách Európy, Ázie aj Afriky.