Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

SIEA vydala 268 poukážok na kotly na biomasu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Do konca roka plánuje Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vyhlásiť ešte štyri kolá v celkovej hodnote 2,4 milióna eur.


Bratislava 14. septembra (TASR) - V 20. kole projektu podpory malých obnoviteľných zdrojov energie (OZE) Zelená domácnostiam II vydala Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) 268 poukážok na inštaláciu kotlov na biomasu. Kolo bolo v súlade s osobitnými podmienkami uzatvorené po 24 hodinách od otvorenia. Informoval o tom Stanislav Jurikovič, vedúci oddelenia komunikácie SIEA.

Celková hodnota vydaných poukážok v 20. kole, ktoré bolo otvorené 10. septembra, je podľa neho 397.840 eur. Záujem domácností v tomto kole takmer presiahol vyčlenenú sumu vo výške 400.000 eur. Ďalšie kolo pre kotly na biomasu bude vyhlásené 22. októbra.

Do konca roka plánuje SIEA vyhlásiť ešte štyri kolá v celkovej hodnote 2,4 milióna eur. Aktuálne je vydaných viac ako 5700 platných poukážok v hodnote viac ako 11,2 milióna eur.

Národný projekt Zelená domácnostiam II je financovaný prostredníctvom Operačného programu Kvalita životného prostredia. Cieľom projektu je do roku 2023 zvýšiť využívanie OZE v domácnostiach. SIEA plánuje podporiť inštalácie s celkovým výkonom 140 megawattov (MW).