Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Ryanair potvrdil záujem o rakúskeho rivala Niki

Ilustračná snímka. Foto: MO SR

Okrem Ryanairu, ktorý je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe, existujú ešte ďalší dvaja potenciálni záujemcovia o Niki.

Dublin 15. decembra (TASR) - Írske nízkonákladové aerolínie Ryanair v piatok potvrdili, že sa zaujímajú o kúpu insolventného rakúskeho rivala Niki.

"Spoločnosť Ryanair dnes potvrdila, že kontaktovala správcov Niki Luftfahrt v súvislosti s konkurzným konaním a potenciálnou kúpou zostávajúcich aktív Niki," uviedol Raynair.

Okrem Ryanairu, ktorý je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe, existujú ešte ďalší dvaja potenciálni záujemcovia o Niki: letecký dopravca Condor, britskej cestovnej kancelárie Thomas Cook a bývalý pretekár Formule jedna Niki Lauda, pôvodný zakladateľ Niki, ktorý aerolínie neskôr predal Air Berlin.

Rakúske nízkonákladové aerolínie Niki v stredu (13.12.) náhle požiadali súd v Berlíne o ochranu pred veriteľmi a prestali lietať po tom, ako najväčší nemecký letecký dopravca Lufthansa odstúpil od svojej ponuky na prevzatie Niki, dcéry Air Berlin.

Lufthansa uviedla, že stratila záujem o Niki, pretože protimonopolné úrady Európskej únie by boli proti pre obavy z jej dominantného postavenia na trhu s leteckou dopravou v Nemecku. Niki totiž poskytovala lety najmä z Nemecka do dovolenkových destinácií pri Stredozemnom mori.

Začiatkom decembra Európska komisia schválila prevzatie niektorých aktív Air Berlin britskou nízkonákladovou spoločnosťou EasyJet. Väčšiu časť Air Berlin však získala Lufthansa.