Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

RBS plánuje zrušiť ďalších 2000 pracovných miest v investičnej divízii

Royal Bank of Scotland. Foto: TASR/AP

RBS už vlani v januári oznámila, že v rámci novej stratégie pripravuje organizačné zmeny, ktoré sa dotknú jej investičnej divízie aj divízie firemných úverov.

Londýn 13. júna (TASR) - Royal Bank of Scotland (RBS), ktorá patrí medzi najväčšie zoštátnené banky v Británii, plánuje zrušiť ďalších 2000 pracovných miest vo svojej investičnej divízii.
Oznámilo to dnes vedenie banky iba deň po tom, ako zverejnilo správu, že výkonný riaditeľ Stephen Hester koncom roka odstúpi z funkcie. Informovali o tom agentúry DPA a RTTNews.

Hester sa ujal funkcie riaditeľa v novembri 2008, krátko po tom, ako musela vláda banke poskytnúť finančnú pomoc, aby ju zachránila pred krachom. Štát za to získal 81-% podiel v RBS.

Rušenie pracovných miest je súčasťou reštrukturalizačného plánu, v rámci ktorého chce banka v nasledujúcich 18 mesiacoch zredukovať investičnú divíziu. Prepúšťanie sa dotkne pobočiek po celom svete.

RBS už vlani v januári oznámila, že v rámci novej stratégie pripravuje organizačné zmeny, ktoré sa dotknú jej investičnej divízie aj divízie firemných úverov. Banka pôvodne plánovala do konca tohto roka zrušiť 3500 pracovných miest. Ale už v septembri 2012 oznámila, že prepustí ďalších 300 ľudí a najnovšie ich počet zvýšila o 2000.

RBS vlani vykázala stratu 5,2 miliardy libier (6,13 miliardy eur). Banka je tiež zapletená do škandálu v súvislosti s manipuláciou medzibankovej úrokovej sadzby Libor, za čo jej hrozí vysoká pokuta.