Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Priemyselný areál v Novákoch chce spoločnosť VAŠA rozšíriť o nové haly

Ilustračná fotka. Foto: TASR Adriána Hudecová

S výstavbou hál chce investor v závislosti od získania povolení začať v budúcom roku, dokončiť ich o rok neskôr.

Nováky 2. októbra (TASR) - Novácka spoločnosť VAŠA má záujem dobudovať svoj priemyselný areál na okraji mesta Nováky. Vybudovať tam plánuje dve haly, ktoré chce ďalej prenajímať. Zámerom, ktorý predložila orgánom na posudzovanie vplyvov na životné prostredie, sleduje vytvorenie nových pracovných miest.

Cieľom investičného zámeru je zachovať charakter daného územia a priestorového usporiadania. "Výstavbou nových výrobno-skladových hál investor predpokladá rozšírenie existujúcej priemyselnej výroby v meste Nováky, súčasne vytvorenie nových približne 120 pracovných miest a vhodné podmienky na vstup nových priemyselných výrobcov do regiónu," skonštatovala spoločnosť.

Stavby budú podľa zámeru investora pozostávať na základe predbežných rokovaní zo skladových priestorov, ľahkého strojárenského priemyslu a zázemia pre zamestnancov. Činnosť podľa neho zároveň rieši priestorové, polohové a urbanistické regulatívy pre územné regulovanie budúcej výstavby.

Haly plánuje investor postaviť na pozemkoch, ktoré sú klasifikované ako zastavaná plocha a nádvorie a majú rozlohu 39.171 štvorcových metrov (m2), 17.026 m2 a 1724 m2. "Na pozemkoch sa v súčasnosti nenachádzajú žiadne stavebné objekty, iba vybudované areálové rozvody a komunikácie s napojením na existujúcu dopravnú a technickú infraštruktúru," priblížila firma.

S výstavbou hál chce investor v závislosti od získania povolení začať v budúcom roku, dokončiť ich o rok neskôr. Predpokladané investičné náklady v zámere neuviedol.