Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Pri Vajnorskej ulici vyrúbu ďalšie stromy, postavia viac ako 110 bytov

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Podľa zvoleného variantu prinesie novostavba 111 alebo 122 bytových jednotiek.

Bratislava 27. júna (TASR) - Na rohu ulíc Vajnorská a Odbojárov v Bratislave pripravuje spoločnosť KLM Group výstavbu obytného domu. Podľa zvoleného variantu prinesie novostavba 111 alebo 122 bytových jednotiek.

"V súčasnosti sa na ploche riešeného územia nachádza dvojpodlažná administratívna budova a trojgaráž s prislúchajúcou dopravnou a technickou infraštruktúrou a plochami zelene so vzrastlou vegetáciou," uvádza sa v zámere, ktorý na svojej internetovej stránke uverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.

Podľa projektu bude kvôli výstavbe potrebný výrub 44 stromov a 1 kroviny. Ide pritom o lokalitu, ktorú v marci 2010 zasiahol výrub niekoľko stoviek stromov v súvislosti s rekonštrukciou Zimného štadióna Ondreja Nepelu a s výstavbou prístupovej komunikácie a protihlukovej steny.

Mestská časť Nové Mesto vydala stavebníkovi pre nový obytný dom súhlas na výrub dotknutých drevín. Výstavba sa nepripravuje na chránenom území a nenachádzajú sa v ňom ani chránené alebo významné biotopy. Rozhodnutie o výrube však stavebníkovi zároveň ukladá povinnosť vysadiť na dotknutom pozemku 20 stromov.

Obvodný úrad životného prostredia (OÚŽP) v Bratislave v utorok (26. 6.) rozhodol v zisťovacom konaní o tom, že zámer sa nebude posudzovať podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. Projekt tak neprejde hodnotením, ktoré vykonáva Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR.

Nový bytový dom nahradí pôvodný dvojpodlažný dom, ktorý bude spolu s trojgarážou sanovaný. Novostavba už však bude vyššia a dosiahne 8 nadzemných podlaží. Na jednom podzemnom podlaží a prvých dvoch nadzemných bude umiestnená garáž, pričom vo zvyšku objektu budú byty.

Dopravné napojenie komplexu je riešené z Bartoškovej ulice a následne z ulice Odbojárov na Vajnorskú ulicu. Navrhovateľ plánuje 99 parkovacích miest v podzemnej garáži a 26 na teréne.

Začiatok výstavby sa odhaduje na september tohto roka, pričom k jej ukončeniu by malo dôjsť v septembri 2014. Celkové náklady na stavbu sa predpokladajú na úrovni 6,65 milióna eur.