Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Čong Sje-kjun navštívil závod Kia v Tepličke nad Váhom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Počas stretnutia s vedením diskutovali nielen o aktuálnom stave spoločnosti, ale aj výzvach, ktoré ju čakajú v najbližšom období.

Teplička nad Váhom 20. októbra (TASR) – Predseda Národného zhromaždenia Kórejskej republiky Čong Sje-kjun navštívil v piatok výrobný závod Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom a s vedením spoločnosti si prezrel výrobné prevádzky lisovne, zvarovne a montážnu halu. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Jozef Bačé.

Doplnil, že počas stretnutia diskutovali s vedením nielen o aktuálnom stave spoločnosti, ale aj výzvach, ktoré ju čakajú v najbližšom období. "Počas návštevy závodu predseda Národného zhromaždenia Kórejskej republiky ocenil dobrú spoluprácu zamestnancov s vedením spoločnosti, ako aj celkový prínos automobilky Kia pre slovenskú ekonomiku," uviedol Bačé.

"Je pre nás veľkou cťou, že predseda kórejského parlamentu považuje naše vozidlá za prirodzeného reprezentanta Kórejskej republiky v Európe. Počas návštevy vyslovil presvedčenie, že pokiaľ budeme vozidlá aj naďalej vyrábať podľa globálnych štandardov, budeme jedným z najlepších výrobcov vozidiel na svete," povedal prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia Dae-Sik Kim.

Kia Motors Slovakia je jediný výrobný závod spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Vybudovali ho v rokoch 2004 až 2006. Výrobu automobilov, ako aj motorov pre osobné autá spustili v decembri 2006. Na Slovensku v súčasnosti Kia zamestnáva viac ako 3800 ľudí. Aktuálne patrí medzi troch najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku. Od začiatku sériovej výroby opustilo brány závodu už viac ako 2,7 milióna vozidiel a vyše 4 milióny motorov.