Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Nový kandidát na šéfa NKÚ V. Klimeš nemá v opozícii istú podporu

Liberáli dnes oznámili šéfom opozičných poslaneckých klubov KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd a OĽaNO, že na šéfa NKÚ navrhujú Klimeša.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Nový kandidát SaS na predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR Vladimír Klimeš nemá istú podporu u všetkých opozičných poslaneckých klubov. Minimálne OĽaNO mu svoje hlasy len tak nedá. "Pozveme si ho do klubu, kde ho vyspovedáme. Pri ľuďoch, ktorých nepoznáme, nebudeme podpisovať bianco šeky," povedal pre TASR líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý Klimeša nepozná.

Liberáli dnes oznámili šéfom opozičných poslaneckých klubov KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd a OĽaNO, že na šéfa NKÚ navrhujú Klimeša. Ten sa má v blízkom čase predstaviť opozičným poslancom na híringoch jednotlivých klubov.

Podľa informácií Sme ide o Vladimíra Klimeša, ktorý bol v posledných voľbách na 24. mieste kandidátky SaS. Klimeš bol bývalým novinárom denníka Práca, za vlády Ivety Radičovej bol členom predstavenstva pološtátneho Slovenského plynárenského priemyslu. O nominácii rozhodla v pondelok podvečer Republiková rada strany SaS.

Klimeš je druhým kandidátom SaS na toto miesto. Exposlanec Kamil Krnáč v parlamente dvakrát neuspel. Nezískal hlasy nielen Smeru-SD, ale v prvej voľbe ani niekoľkých poslancov opozície. Opozícia pritom Krnáčovi ako spoločnému kandidátovi podporu deklarovala. Po dvoch neúspešných voľbách sa Krnáč rozhodol viac nekandidovať.