Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

P. Krcho už neriadi DFN, odovzdáva agendu svojej nástupkyni

Foto: TASR/František Iván

"Odovzdávam agendu novej riaditeľke, budem pokračovať vo svojej pozícii prednostu a venovať sa tak 100-percentne pacientom," povedal dnes TASR Krcho.

Košice 12. apríla (TASR) - Peter Krcho už nie je riaditeľom Detskej fakultnej nemocnice (DFN) v Košiciach. Zostáva však prednostom Kliniky neonatológie.

"Odovzdávam agendu novej riaditeľke, budem pokračovať vo svojej pozícii prednostu a venovať sa tak 100-percentne pacientom," povedal dnes TASR Krcho, ktorého odvolala nová ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (Smer-SD).

Ministerstvo zdravotníctva odmieta, že by boli za výmenou na vedúcich postoch politické nominácie. "Uprednostnili sa ľudia, ktorí sa venujú problematike dlhodobo a sú vnímaní ako odborníci vo svojom odbore. Zároveň sa začali hĺbkové kontroly vo všetkých príspevkových organizáciách. O výsledkoch budeme v krátkom čase určite informovať," uviedla pre TASR v reakcii hovorkyňa ministerky Zuzana Čižmáriková.

Denník Košický Korzár dnes informoval, že do vedenie nemocnice sa vráti Krchova predchodkyňa Ingrid Urbančíková. Krcho zastával post šéfa DFN od októbra 2010.