Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Odbory v Jaguari Land Rover vyrokovali zvýšenie platov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Platy asistentov kontroly vstupu a operátorov výroby, ktorých nástupný plat bol 650 eur, sa po kolektívnom vyjednávaní zvýšili o 10 percent a začínajú sa na úrovni 715 eur.

Nitra 18. októbra (TASR) – Moderné odbory Aios Jaguar Land Rover Slovensko vyrokovali s vedením firmy zvýšenie platov pre zamestnancov automobilky v Nitre. Kolektívna zmluva medzi vedením spoločnosti a odborovou organizáciou bola podpísaná 13. októbra tohto roka a platiť bude do konca budúceho roka. „Intenzívnymi rokovaniami sme dosiahli najväčšie jednorazové navýšenie platov v automobilovom priemysle na Slovensku,“ povedal predseda Základnej organizácie Odborového zväzu Peter Mrázik.

Platy asistentov kontroly vstupu a operátorov výroby, ktorých nástupný plat bol 650 eur, sa po kolektívnom vyjednávaní zvýšili o 10 percent a začínajú sa na úrovni 715 eur. Pracovníci náborových a vzdelávacích plánov nábehového tímu, koordinátori a produktoví koučovia s nástupným platom od 892 eur si polepšia o 7,4 percenta a ich platy sa budú po novom začínať na úrovni 958 eur. Platy administrátorov a špecializovaných pracovníkov s nástupným platom od 1196 eur sa zvýšia o 5,43 percenta, mzda bude začínať od 1261 eur. Priemerné mzdové podmienky výrobných pracovníkov v Jaguar Land Rover bez manažmentu, ktoré začínali od 900 eur, sa menia na sumu začínajúcu od 997 eur až 1744 eur.

Podľa slov Mrázika bolo v rámci Kolektívnej zmluvy okrem mzdových podmienok vyrokovaných aj viacero ďalších výhod pre zamestnancov, ktoré sú nad rámec legislatívy.