Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Odborníci sa budú venovať problematike výkonu správy nehnuteľností

Konferencia je určená pre cieľové skupiny, ako napr. výrobcov tepla, dodávateľov energetických služieb či zástupcov firiem, ktoré vykonávajú meranie a reguláciu.

Vysoké Tatry 12. apríla (TASR) – Dvojdňová konferencia zameraná na problematiku výkonu správy nehnuteľností sa začala dnes v Tatranských Matliaroch vo Vysokých Tatrách. Jedným z dôvodov zorganizovania samostatnej konferencie je aj fakt, že v tejto oblasti sa plánuje vytvárať nová legislatíva.

Konferencia je určená pre cieľové skupiny, ako napr. správcov a správcovské spoločnosti všetkých typov správ bytových domov a nebytových priestorov, pracovníkov štátnej správy, ktorí sa zaoberajú správou nehnuteľnosti, pracovníkov a členov bytových družstiev, bytového hospodárstva či spoločenstvá vlastníkov bytov. Zahŕňa aj poskytovateľov služieb spojených so správou nehnuteľností, napr. výrobcov tepla, dodávateľov energetických služieb či zástupcov firiem, ktoré vykonávajú meranie a reguláciu.

Cieľom konferencie je podľa organizátorov informovať správcov bytových domov a nebytových priestorov o novinkách v legislatívnej, ekonomickej, právnej oblasti, ale aj o technických aspektoch výkonu správy. Okrem toho chce získať spätnú väzbu a okruh problémov, ktorým sa správcovia venujú a ktoré ich trápia. Veľká časť konferencie je preto venovaná otvorenej diskusii.

Odbornými garantmi sú Danica Košičanová z Technickej univerzity Košice a Pavel Svoboda zo Stavebnej fakulty Českého vysokého učení technického v Prahe. Program konferencie, ktorý je rozdelený do piatich hlavných blokov, pričom prvý je venovaný finančným riešeniam, problematike rozpočítavania nákladov a zálohového predpisu na plnenia a služby, sa začína o 10. hodine. Neskôr sa budú účastníci konferencie venovať bytovým domom a ich technickej spôsobilosti, ďalej legislatíve pre výkon správy bytových domov a nebytových priestorov, vybraným technickým aspektom správy budov v praxi a na záver aj praktickým riešeniam problémov pri výkone správy bytových domov a nebytových priestorov.

Konferencia sa koná pod záštitou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.