Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Od 1. marca je novou členkou predstavenstva VW Slovakia A. Olenderek

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V roku 1996 odštartovala kariéru vo Volkswagen Poznań na finančnom oddelení v oblasti účtovníctva a kontrolingu.

Bratislava 8. marca (TASR) - Od 1. marca sa stala novou členkou predstavenstva pre finančnú oblasť vo Volkswagen (VW) Slovakia Agnieszka Olenderek. Do Bratislavy prichádza z poľského závodu VW Poznań. Olenderek nahradila v pozícii členky predstavenstva pre finančnú oblasť Franka Röslera, ktorý prešiel ku koncu roka 2023 na novú pozíciu v rámci koncernu. Informovala o tom hovorkyňa VW Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

Priblížila, že Olenderek pôsobí vo finančnej oblasti v rámci koncernu Volkswagen vyše 27 rokov. Absolvovala Univerzitu Adama Mickiewicza v Poznani a SGH Varšavskú ekonomickú školu. V roku 1996 odštartovala kariéru vo Volkswagen Poznań na finančnom oddelení v oblasti účtovníctva a kontrolingu. V nasledujúcich rokoch pôsobila vo Volkswagen Poznań na viacerých vedúcich pozíciách v rámci finančnej oblasti.

V rokoch 2021 až 2023 bola Olenderek tiež aktívna ako členka dozornej rady v poľskom Zväze automobilového priemyslu a ako členka predstavenstva v Združení zamestnávateľov automobilového priemyslu a priemyselných produktov.

VW Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako sedem miliónov vozidiel. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už vyše 5 miliárd eur.