Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Nakupovanie zdravých a lokálnych potravín sa už rozbehlo

Foto: Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky

Národný potravinový katalóg, elektronický nástroj verejného obstarávania Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR prináša nákup čerstvých, kvalitných a lokálnych potravín jednoducho a rýchlo.

Bratislava 10. decembra (OTS) - Národný potravinový katalóg, elektronický nástroj verejného obstarávania Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky prináša nákup čerstvých, kvalitných a lokálnych potravín jednoducho a rýchlo.

Na portáli Národného potravinového katalógu (NPK) už naplno prebieha priebežný prieskum trhu pre segment „potraviny“, na základe ktorého sa vyhodnocujú produkty ponúkané výrobcami alebo dodávateľmi potravín z hľadiska kvalitatívnych požiadaviek a ceny. Tieto sa následne zverejňujú v Katalógu ponúk, ktorý funguje ako e-shop pre kupujúcich.

Výzvy na predkladanie ponúk v NPK sú vyhlasované na pravidelnej báze tak, aby k zverejneniu nových ponúk došlo vždy po uplynutí 7 dní pre živočíšne produkty, rastlinné produkty, zeleninu a ovocie alebo 30 dní pre tuky, oleje a pochutiny, mrazené výrobky a polotovary, pričom okruh komodít, na ktoré sa prieskum trhu uskutočňuje, sa neustále rozširuje.

Pre efektívne využitie systému poskytuje NPK svojim používateľom podporu formou odborných školení, na ktorých sa okrem teoretickej časti dozvedia ako systém funguje a na mnohých praktických príkladoch sa naučia ako ho správne používať. Doteraz bolo vyškolených takmer 600 účastníkov z radov kupujúcich ako aj dodávateľov z takmer celého Slovenska. Školenia ešte nekončia, viac informácií o ich termínoch je dostupných na stránke npkinfo.sk, cez callcentrum 0800 700 706 alebo helpdesk@npkinfo.sk.

Aktuálne je v NPK v Katalógu ponúk zverejnených už 672 ponúk na živočíšne produkty, 37 ponúk na rastlinné produkty a 117 ponúk na zeleninu a ovocie. Pomôžte naplniť Národný potravinový katalóg zdravými a bezpečnými potravinami, z ktorých si kupujúci prehľadným spôsobom môžu vybrať tie, ktoré spĺňajú ich požiadavky na kvalitu a čerstvosť.

Presvedčte sa ako fungujeme na www.npkinfo.sk a začnite naplno využívať NPK a jeho výhody už dnes.