Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Mayová: Cieľom dohody o brexite je ekonomický úspech Británie

Britská premiérka Theresa Mayová. Foto: TASR/AP

Podľa britskej premiérky sa mení vzťah s Európskou úniou (EÚ), nie geografia. Jadrom dohody je zabezpečenie pracovných miest a prosperity, dodala Mayová.

Londýn 19. novembra (TASR) - Návrh dohody o brexite úplne nepokryte nadovšetko stavia ekonomický úspech Spojeného kráľovstva, povedala premiérka Theresa Mayová pred podnikateľskými lídrami na výročnom zasadnutí Konfederácie britského priemyslu (CBI).

"Aktuálne existuje jediná prvoradá záležitosť, s ktorou sa musí naša ekonomika v tejto chvíli vyrovnať," uviedla Mayová s odkazom na rozhodujúce chvíle v rokovaniach o brexite. "Teraz máme pred sebou intenzívny týždeň rokovaní."

"To, na čom sme sa dohodli, kladie na prvé miesto náš budúci ekonomický úspech," povedala Mayová. Zdôraznila, že v rámci budúcich obchodných vzťahov medzi Britániou a Európou budú nulové clá a "ambiciózny colný režim".

Podľa britskej premiérky sa mení vzťah s Európskou úniou (EÚ), nie geografia. "Európa pre nás vždy bude najbližším trhom." Jadrom dohody je zabezpečenie pracovných miest a prosperity, dodala Mayová.