Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

L. Kamenický navrhol úpravu rozpočtu, pridať sa má poistencom štátu

Na archívnej snímke Ladislav Kamenický. Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

Financie by sa mali podľa neho zobrať z rezerv kapitoly Všeobecná pokladničná správa.

Bratislava 30. novembra (TASR) – Do rozpočtu ministerstva zdravotníctva by sa malo pridať 55 miliónov eur pre poistencov štátu. Vyplýva to z pozmeňujúceho návrhu k štátnemu rozpočtu na rok 2019, ktorý v závere štvrtého rokovacieho dňa 38. schôdze predniesol v pléne predseda parlamentného finančného výboru a poslanec koaličného Smeru-SD Ladislav Kamenický.

Financie by sa mali podľa neho zobrať z rezerv kapitoly Všeobecná pokladničná správa. Tejto kapitole sa znížia výdavky, pričom zmena nastáva z dôvodu úpravy schodku štátneho rozpočtu na rok 2019 s cieľom dosiahnutia vyrovnaného hospodárenia rozpočtu verejnej správy v roku 2019. Táto úprava by mala byť odzrkadlená aj v rokoch 2020 a 2021. Týmto spôsobom bude podľa Kamenického následne upravený aj rozpočet, pričom plánovaný deficit sa meniť nebude.

V rozprave k návrhu rozpočtu na rok 2019 budú poslanci pokračovať v utorok 4. decembra od 9.00 h. Rokovanie 38. parlamentnej schôdze však bude pokračovať aj v pondelok 3. decembra od 10.00 h. Poslanci by mali diskutovať o doteraz neprerokovaných poslaneckých a aj vládnych návrhoch zákonov. Hlasovanie o prerokovaných bodoch programu je naplánované až na utorok.