Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Kanadský Bombardier získal v Číne kontrakt za vyše 450 mil. USD

Na snímke pracovisko rušňovodiča v trojsystémovej lokomotíve Bombardier TRAXX MS2e. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Firma Bombardier Sifang Transportation, v ktorej Bombardier vlastní 50-percentný podiel, uviedla, že získala v Číne kontrakt na dodávku celkovo 168 vagónov vysokorýchlostných vlakov.

Montreal 13. decembra (TASR) - Spoločný podnik kanadského výrobcu vlakov a lietadiel Bombardier v Číne získal v tejto ázijskej krajine kontrakt za vyše 450 miliónov USD na dodávku vagónov vysokorýchlostných vlakov. Štvrtková informácia predstavuje pre Bombardier čiastočnú kompenzáciu po tom, ako deň predtým prišiel o kontrakt za vyše 700 miliónov USD na dodávku nových lokomotív na domácom trhu.

Firma Bombardier Sifang Transportation, v ktorej Bombardier vlastní 50-percentný podiel, uviedla, že získala v Číne kontrakt na dodávku celkovo 168 vagónov vysokorýchlostných vlakov pre čínske štátne železnice CRC. Celková hodnota kontraktu dosiahla 453 miliónov USD (399,26 milióna eur).

Je to ďalší kontrakt za tri mesiace. V septembri získal Bombardier Sifang od CRC prvý kontrakt v hodnote 324 miliónov USD. V rámci neho dodá čínskej spoločnosti do konca tohto roka 120 vagónov.

V stredu (12. 12.) kanadská firma prišla o kontrakt na dodávku lokomotív pre kanadskú Via Rail za 741 miliónov USD. Via Rail si na dodávku nových lokomotív vybrala namiesto Bombardieru nemecký Siemens.

(1 EUR = 1,1346 USD)