Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

J&T BANKA vykázala za 1. polrok zisk vyše päť miliónov eur

Čisté úrokové výnosy sa zvýšili takmer o 40 % a dosiahli 16,1 milióna eur.

Bratislava 31. júla (TASR) - J&T BANKA, a.s., pobočka zahraničnej banky, dosiahla za 1. polrok 2012 zisk vo výške 5,3 milióna eur. Počet klientov vzrástol oproti porovnateľnému obdobiu o 10 %. Kapitálová primeranosť na konsolidovanej úrovni je 11,2 % a voľná likvidita 17,6 miliardy CZK (697,03 milióna eur).

"V 1. polroku sme na trh uviedli zaujímavé investičné príležitosti, ktoré sme sprístupnili aj klientom s nižším objemom vkladov. Klienti tak mali možnosť maximálne využívať výhody termínovaných vkladov s najvyššou úrokovou sadzbou, ako aj atraktívne výnosy investičných produktov a k tomu navyše aj množstvo benefitov vernostného klubu MAGNUS. Okrem produktovej diverzifikácie majú naši klienti možnosť využívať i bankové produkty až v 11 menách," komentuje výsledky riaditeľka J&T BANKY Monika Céreová.

Čisté úrokové výnosy sa zvýšili takmer o 40 % a dosiahli 16,1 milióna eur. Pod ich nárast sa podpísali úrokové výnosy, ktoré medziročne vzrástli o 24,3 % na 27,9 milióna eur a úrokové náklady, ktoré narástli len mierne, o 7,8 % na úroveň 11,7 milióna eur. Dôvodom nárastu výnosov z poplatkov a provízií takmer o 100 % sú poplatky za obchodovanie s cennými papiermi a zmenkové programy.

Prevádzkový zisk medziročne vzrástol o 44,4 % na 9,7 milióna eur. Na jeho tvorbe sa podieľali najmä čisté úrokové výnosy a výnosy z poplatkov a provízií.

Prevádzkové náklady sú na úrovni 7,7 milióna eur, čo predstavuje 46-% nárast oproti porovnateľnému obdobiu. Tento výsledok je ovplyvnený nárastom osobných nákladov o 46,6 % a administratívnych nákladov o 48,6 %.

J&T BANKA, a.s., pobočka zahraničnej banky je členom skupiny J&T. Zameriava sa na poskytovanie služieb privátneho a investičného bankovníctva.