Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

Súťaž Mladý inovatívny podnikateľ má už svojho víťaza

Odborná komisia podujatia vybrala z 54 prihlásených 5 finalistov súťaže. Traja z nich sú nominanti do celosvetovej súťaže "Creative Young Entrepreneur Award".

Bratislava 23. júna (TASR) - Absolútnym víťazom súťaže Mladý inovatívny podnikateľ 2012 na Slovensku a držiteľom hlavnej ceny je Ladislav Gažo zo spoločnosti Seges, s.r.o. Rozhodla o tom odborná porota na základe prihlásených projektov mladých podnikateľov.

Poslaním súťaže, ktorá sa v tomto roku konala šiestykrát, je vyzdvihnúť a predstaviť širokej verejnosti mladých kreatívnych, inovatívnych podnikateľov, ktorí sú úspešní vo svojom odvetví podnikania. Zároveň môžu byť príkladom pre mladých ľudí, ktorí chcú začať, alebo začínajú podnikať.

Projekt Mladý inovatívny podnikateľ 2011 je súčasťou celosvetovej súťaže Creative Young Entrepreneur Award. Organizovala ho mimovládna organizácia Junior Chamber International-Slovakia (JCI) a Združenie podnikateľov Slovenska.

Tohtoročný víťaz vo svojom projekte ponúka komplexné služby v oblasti vývoja softvéru, nasadzovania sieťových riešení alebo konzultácií v oblasti IT. Nosným produktom jeho firmy je Synapso - systém slúžiaci na jednoduché a rýchle vytvorenie a správu efektných webstránok pre jednotlivcov a firmy, ktorý kladie dôraz na jednoduchosť používania a prístupnosť z mobilných zariadení (responsive design). Unikátny je najmä spôsob, akým je riešené vytváranie layoutu.

Odborná komisia podujatia vybrala z 54 prihlásených 5 finalistov súťaže. Traja z nich sú nominanti do celosvetovej súťaže "Creative Young Entrepreneur Award". Odborná komisia vybrala po osobnej prezentácii do celosvetovej súťaže okrem víťaza aj Miroslava Gajdoša zo spoločnosti NaturFit a Andreu Talavaškovú zo spoločnosti Leverage, s.r.o.

Predseda odbornej poroty Ján Oravec, prezident Združenia podnikateľov Slovenska na margo súťaže pre TASR povedal: "Združenie podnikateľov Slovenska ako prvé záujmové združenie súkromných podnikateľov založené po nežnej revolúcii si uvedomuje význam budúcej generácie podnikateľov na Slovensku. Aktivity JCI Slovensko i Združenia mladých podnikateľov Slovenska významným spôsobom napomáhajú pri podpore mladej generácie podnikateľov a ukazujú inšpiratívne a pozitívne príklady podnikania."