Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Halifax:Ceny domov v Británii vzrástli vo februári piaty mesiac v rade

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ceny domov v Británii vzrástli vo februári o 0,4 %. Pokračovali tak v raste, ktorý sa začal v októbri minulého roka, tempo rastu je však v porovnaní s januárovým zvýšením iba tretinové.

Londýn 7. marca (TASR) - Ceny domov v Británii vzrástli vo februári piaty mesiac v rade, tempo rastu sa však prudko spomalilo na iba tretinovú úroveň v porovnaní s rastom v prvom mesiaci roka. Uviedla to vo štvrtok spoločnosť Halifax, ktorá je najväčším poskytovateľom hypotekárnych úverov v krajine. Informovali o tom agentúra Reuters a server RTTNews.

Ceny domov v Británii vzrástli vo februári o 0,4 %. Pokračovali tak v raste, ktorý sa začal v októbri minulého roka, tempo rastu je však v porovnaní s januárovým zvýšením iba tretinové. V januári sa oproti decembru zvýšili o 1,2 %. Výsledok zaostal za očakávaniami, keď analytici počítali za február so spomalením tempa rastu na 0,8 %.

V medziročnom porovnaní sa ceny zvýšili o 1,7 %. Aj v tomto prípade sa tempo rastu spomalilo, keďže v januári vzrástli o 2,3 %. V Londýne sa ceny domov zvýšili medziročne o 1,5 % a zaznamenali prvý rast od januára minulého roka.