Ekonomika

Google ukázal nové plány na boj proti extrémistickému obsahu na webe

TASR, 19. júna 2017 12:18

Google tak pôjde v šľapajach sociálnej siete Facebook a využije umelú inteligenciu na rýchle detekovanie a zhodnotenie extrémistického obsahu.

Google, ilustračné foto. Foto: Google
New York 19. júna (TASR) - Americká internetová spoločnosť Google v nedeľu prisľúbila, že zakročí proti extrémistickému obsahu, ktorý sa objavuje on-line. Google tak pôjde v šľapajach sociálnej siete Facebook a využije umelú inteligenciu na rýchle detekovanie a zhodnotenie extrémistického obsahu. Píše o tom agentúra DPA.

Google pre svoju platformu YouTube vyvíja automatizovaný systém, ktorý bude monitorovať videá obsahujúce teroristickú propagandu a zvyšovať počet dôveryhodných flaggerov, teda ľudí posudzujúcich obsah príspevkov, na ktoré systém upozorňuje.

"Zatiaľ čo sme my a iní roky pracovali na identifikácii a odstraňovaní obsahu, ktorý porušuje našu politiku, nepríjemnou pravdou je to, že my ako priemysel musíme pripustiť, že sa pre túto záležitosť musí spraviť viac - a to hneď," uviedol pre denník The Financial Times viceprezident Googlu Kent Walker.

Spoločnosť tiež zaujme prísnejší postoj k videám, ktoré obsahujú poburujúce náboženské alebo supremacistické posolstvo - hoci jasne neporušujú zásady Googlu - varovnými štítkami a zákazom speňažovať nahraté videá, doplnil Walker.

Google zároveň posilní svoj program proti radikalizácii, ktorého časť sa zameriava na verbovanie potenciálnych stúpencov džihádistickej skupiny Islamský štát (IS) a presmerovávanie ich na nenásilné videá.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 13:33

Rast peňažnej zásoby v eurozóne sa vo februári zrýchlil
Široký peňažný agregát M3 vo februári medziročne stúpol o 0,4 % po zvýšení len o 0,1 % v januári, uviedla vo štvrtok ECB. Bol to tretí nárast M3 po sebe a zároveň najprudší od júna 2023.

sk
dnes 13:28

Analýza: Slovensko má najdrahší benzín spomedzi okolitých krajín EÚ
Na Slovensku je momentálne najdrahší benzín 95 spomedzi susediacich krajín EÚ. Zároveň zaznamenali domáce palivá najvyšší medzitýždenný percentuálny skok v strednej Európe.

sk
dnes 13:14

Situácia v nemeckom priemysle zostáva napätá
Hospodársky barometer DIW dosiahol v marci hodnotu 88 bodov, čo je hlboko pod neutrálnou hranicou 100 bodov, ktorá signalizuje mierne posilňovanie výkonu ekonomiky.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac