Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Výrobcova tepla chcú mať s ÚRSO korektné vzťahy

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví ÚRSO. Foto: TASR/Martin Baumann

Cieľom zväzu výrobcov tepla je, aby mal čo najviac informácií, alebo informácií z čo najviac zdrojov, aby rozhodnutia Úradu pre reguláciu sieťových odvetví boli čo najobjektívnejšie.

Bratislava 29. júna (TASR) - Slovenský zväz výrobcov tepla (SZVT) chce mať s Úradom pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) normálne, korektné vzťahy. Uviedol to dnes pre TASR predseda predstavenstva SZVT Stanislav Janiš v reakcii na stredajší (28.6.) verdikt výberovej komisie, ktorá navrhla na post predsedu ÚRSO Ľubomíra Jahnátka. Návrh komisie by v utorok (4.7.) mala odobriť vláda SR.

SZVT a ÚRSO sa podľa neho nedá od seba oddeliť. "Sme sieťové odvetvie, sme regulovaní. Vždy sme s ÚRSO vychádzali primerane. Vždy bolo naším cieľom poskytnúť regulačnému úradu relevantné, objektívne informácie, aké máme my tak, aby rozhodnutia pomohli konečnému spotrebiteľovi. Toto budeme robiť, či bude na čele úradu taká, alebo onaká osoba. Chceme mať s (regulačným) úradom normálne, korektné, odborné vzťahy," povedal.

Cieľom SZVT podľa Janiša je, aby mal čo najviac informácií, alebo informácií z čo najviac zdrojov, aby rozhodnutia ÚRSO boli čo najobjektívnejšie. "My ako zväz očakávame korektné vzťahy, korektné rozhovory, aby úrad pri cenových rozhodnutiach rozhodoval na základe čo najväčšieho množstva informácií," dodal.

Slovenský zväz výrobcov tepla je záujmovým združením právnických osôb – výrobcov tepla, ktoré vzniklo v novembri 1998. Poslaním zväzu je podpora podnikania v oblasti CZT, zastupovanie malých a stredných výrobcov tepla pri riešení problémov efektívnej výroby a dodávky tepla s cieľom dosiahnuť prijateľné podmienky pre podnikanie v tejto oblasti.