Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

EasyJet očakáva pozitívne zisky vďaka silnému dopytu po cestovaní

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Celkovo letecké spoločnosti v Európe hlásia silné letné rezervácie napriek vysokej inflácii a neistému makroekonomickému výhľadu.

Londýn 18. apríla (TASR) - Britská letecká spoločnosť EasyJet očakáva, že jej zisk za celý finančný rok prekoná odhady analytikov. Povzbudili ju rezervácie leteniek na leto a silný dopyt počas Veľkej noci aj napriek štrajkom vo Francúzsku. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Celkovo letecké spoločnosti v Európe hlásia silné letné rezervácie napriek vysokej inflácii a neistému makroekonomickému výhľadu.

"Vidíme pokračujúcu silnú dynamiku rezervácií na leto, pretože zákazníci uprednostňujú výdavky na cestovanie a vyberajú si letecké spoločnosti ako je EasyJet, ktoré ponúkajú najlepšiu kombináciu ceny a destinácií," povedal generálny riaditeľ Johan Lundgren.

Ekonómovia predpovedajú britským nízkonákladovým aerolíniám EasyJet celoročný zisk približne 260 miliónov libier (294,21 milióna eur).

V prvých troch mesiacoch 2023 kapacita pasažierov leteckej spoločnosti vzrástla o 40 %, pričom uskutočnila 99,8 % z veľkonočných letov napriek štrajkom zamestnancov riadenia letovej prevádzky vo Francúzsku.

(1 EUR = 0,88373 GBP)