Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Druhý najväčší akcionár Kofoly, CED Group, predáva celý svoj podiel

Foto: wikimedia.org

Firma CED Group, kontrolovaná poľskou investičnou skupinou Enterprise Investors, sa zbaví všetkých svojich akcií Kofoly.

Praha 19. septembra (TASR) - Druhý najväčší akcionár nápojového koncernu Kofola ČeskoSlovensko predáva celý svoj zvyšný podiel.

Firma CED Group, kontrolovaná poľskou investičnou skupinou Enterprise Investors, sa zbaví všetkých svojich akcií Kofoly. V rámci transakcie predá 2.768.445 akcií, čo zodpovedá 12,42 % základného kapitálu Kofoly, oznámila v stredu firma. Najväčším akcionárom Kofoly je spoločnosť Aetos, a. s., ktorá vlastní 68 % akcií.

CED Group uskutoční predaj akcií prostredníctvom zrýchleného úpisu akcií (accelerated bookbuilding, ABB). Upisovanie sa otvorilo okamžite po oznámení a uzavrieť by sa malo 20. septembra.

Akcia Kofoly na pražskej burze v stredu oslabila o 0,74 % na 268 Kč (10,54 eura). Informácia o predaji bola zverejnená po skončení obchodovania na pražskej burze.

Predaj balíka akcií Kofoly zapadá do stratégie Enterprise Investors postupne odísť z firmy. Ešte v polovici vlaňajška investičná spoločnosť vlastnila 37,28 % akcií Kofoly a svoj podiel postupne znižovala.

(1 EUR = 25,434 CZK)