Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Deň zmeny oslovil už tretí raz stovky zamestnancov Mondi SCP

Na snímke pracovníci papierenského koncernu SCP Mondi Ružomberok riešia enviromentálnu úlohu na jednom zo stanovíšť počas Dňa zmeny organizovaného závodom v Ružomberku 12. júna 2013. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zamestnanci dostali možnosť požiadať o podporu projektov na zlepšenie okolia svojho bydliska.

Ružomberok 12. júna (TASR) – Stovky zamestnancov celulózo-papierenského koncernu Mondi SCP Ružomberok sa dnes zúčastnili v poradí tretieho dobrovoľného Dňa zmeny, poučnej zážitkovej propagácie bezpečnosti práce, správneho poskytnutia prvej pomoci, zdravej stravy a pohybu či rôznych environmentálnych aktivít.

„Treba si v každodennom zhone nájsť chvíľu, keď sa zastavíme a pozrieme, čo by sme mohli urobiť inak, lepšie a nechať sa inšpirovať. U nás výborne zaúčinkovalo, že to robíme formou zážitkov. Dobrých rád dostávame v živote veľa, ale len intenzívne zážitky nás prinútia niečo naozaj zmeniť k lepšiemu,“ uviedol pre TASR prezident Mondi SCP Roman Senecký.

Základ bezpečnosti práce nie je podľa neho vo vylepovaní príkazových tabúľ či plagátov. „Podstatou je nastavenie chovania ľudí, aby si zbytočne neublížili. Musíme si dávať na seba pozor aj navzájom, veď tu žijeme a pracujeme spolu ako jeden tím,“ pokračoval s tým, že ústrednou témou tejto každoročne opakujúcej sa firemnej akcie je zdravý životný štýl a práca s komunitou.



Prostredie pre úspech

Na snímke starostovia z obcí v okolí Ružomberka počúvajú prednášku záchranára o prvej pomoci pre deti na jednom zo stanovíšť počas Dňa zmeny organizovaného závodom v Ružomberku 12. júna 2013.
Foto: TASR/Oliver Ondráš
„To, že sa v tomto smere posúvame dopredu, svedčia prestížne medzinárodné rezortné ocenenia. Pri týchto aktivitách neočakávame rýchlu návratnosť, ale takéto investície sa musia robiť, lebo vytvárajú prostredie pre úspech,“ dodal prezident Mondi SCP.

Zamestnanci dostali možnosť požiadať o podporu projektov na zlepšenie okolia svojho bydliska. Mnohí neváhali rozkrútiť pedále stacionárnych bicyklov, aby tak prispeli na projekt Zdravý chrbátik pre deti.

Na snímke pracovníci stredného manažmentu papierenského koncernu SCP Mondi Ružomberok otáčajú pedále na stacionárnom bicykli na jednom zo stanovíšť počas Dňa zmeny organizovaného závodom v Ružomberku 12. júna 2013.
Foto: TASR/Oliver Ondráš