Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Autonomous Vehicles Summit 2019

Foto: Autonomous Vehicles summit

Automobilový priemysel je v bode technologickej zmeny.

Bratislava 19. decembra (OTS) - V súvislosti s našim cieľom otvárať bránu pre rozvoj inovácií, start-upov a konvergenčných partnerstiev techno – výroba – OEM - univerzity/academy - business – investors v automotive priemysle, pripravujeme podujatie Autonomous Vehicles Summit (2019). Inovácia vždy formuje spoločnosť, a len málo inovácií bude mať taký dramatický vplyv na náš život ako autonómne vozidlá.

Prvý ročník dvojdňovej medzinárodnej konferencie s expo časťou, AUTONOMOUS VEHICLES SUMMIT Slovakia, je najväčším podujatím v strednej a východnej Európe (CEE), zameraným na autonómne vozidlá, inovácie v Automotive industry a sleduje trendy súčasnej digitálnej transformácie v automobilovom priemysle.

Summit vytvorí platformu na prezentácie v kontexte nového ekosystému connected and fully automated cars v automotive priemysle, zameranou hlavne na autonómne vozidlá, ktoré reprezentujú najväčšiu inováciu automobilového priemyslu. Bude výzvou na otvorenie skrytého potenciálu Slovenska a Európy v oblasti dramaticky rýchle sa vyvíjajúcich technológií autonómnych vozidiel (AVs), inšpiráciou a príležitosťou pre inovátorov v danej oblasti pre jeho celé spektrum, stimuláciou potreby konvergencií partnerstiev ekosystému AVs po linkách technology – výrobcovia áut – OEM firmy komponentov pre automobily, ich výskumné kapacity – univerzíty - academy – regionálne governments - investorov Vlády krajín - tiež s využitím B2match networking na Summite. EXPO časť bude príležitosťou pre prezentáciu firiem a spoločností a organizácií automotive priemyslu, technológií AVs ako aj smart cities.

Uvedenie autonómnych vozidiel, hlavne autonómnych automobilov do miest a regiónov, zmení život spoločnosti. Jedným z cieľov podujatia je priblížiť cesty Automotive priemyslu od Connected k Fully Autonomous Vehicles, ale tiež aké podmienky pre adopciu musia byť splnené, aké oblasti života ich adopcia zasiahne, s akými dopadmi, kedy sa to očakáva, a na čo sa má nielen automotive priemysel, ale celá spoločnosť pripraviť pre postupnú adopciu AVs v krajine. To sa týka okrem potreby veľmi konkrétnych technologických riešení v oblasti automobilového priemyslu a výziev pre inovátorov, napríklad tiež vzťahov ľudí k potreba vlastníctva automobilu , dopadov na urbanizáciu miest, zamestnanosti, poisťovania automobilov, realitného trhu, turizmu a ďalších, ktoré vyplývajú z implementácie AVs v krajine. Mottom summitu je “vyžeňme autá z miest“. Bratislava potrebuje znížiť počet áut z mesta ako soľ, a preto bude daný priestor aj prezentáciou k téme.

Na 2-dňové podujatie pozývame zástupcov Európskej komisie, EP, OECD, technology inovátorov, expertov a spoločnosti, univerzity, vedecké centrá, academy, startups, investorov, privat sektor - výrobcov a dodávateľov komponentov OEM firiem (SME), výrobcov a dodávateľov automobilov/zástupcov súkromného automobilového priemyslu, dopravné spoločnosti, sharing - automobilové spoločnosti, zástupcov regionálnych a národných Vlád CEE, ako aj zástupcov inteligentných miest, investorov, špecialistov v urbanizme, zástupcov samospráv, ale tiež ministrov Vlády SR, a národných vlád Visegrádu, zástupcov samospráv regiónov a politikov, špecialistov v oblasti vzdelávania a vizionárov.

Kľúčové témy summitu:
- Inteligentná mobilita
- Automobily s vlastným pohonom
- Autonómne vozidlá
- Technológie
- Najnovšie automobilové inovácie
- Kľúčoví hráči automobilového priemyslu
- Startups
- Expo – stánky firiem


Výzva pre speakrov v niektorých témach je ešte otvorená. Môžu nás kontaktovať tu.
Ak sa rozhodnete pre aktívnu účasť, povedzte nám, akú tému by ste chceli prezentovať na našom summite ako TOP prenášateľ.

Team prípravy Autonomous Vehicles Summit praje všetkým našim partnerom, spolupracovníkom, priaznivcom a nadšencom technológií a adopcie autonómnych vozidiel Veselé Vianoce a Pf plne autonómny rok 2019


Bližšie informácie:
Oficálna web stránka podujatia https://www.autonomousvehiclessummit.eu/
FB page: https://www.facebook.com/AutonomousVehiclesSummit.eu