Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Výrobca bielej techniky Whirlpool od novembra zatvára závod v Neapole

Výrobný závod spoločnosti Whirlpool, archívna snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Ešte v utorok sa premiér Giuseppe Conte a minister priemyslu Stefano Patuanelli pokúsili presvedčiť vedenie spoločnosti, aby plány zmenilo.

Rím 15. októbra (TASR) - Americký výrobca bielej techniky Whirlpool oznámil, že od 1. novembra zatvára svoj závod v Neapole, napriek úsiliu talianskej vlády udržať ho v prevádzke.

V máji firma oznámila, že produkcia práčok v Neapole už nie je zisková a spoločnosť preto závod plánuje predať, uviedla agentúra Reuters. Závod zamestnáva 450 ľudí a nachádza sa v oblasti s jednou z najvyšších úrovní nezamestnanosti v Taliansku. V celom Taliansku zamestnáva firma približne 5500 ľudí.

Ešte v utorok sa premiér Giuseppe Conte a minister priemyslu Stefano Patuanelli pokúsili presvedčiť vedenie spoločnosti, aby plány zmenilo. To sa im však nepodarilo. "Rokovania úspešné neboli...firma aj naďalej vidí ako jediné možné riešenie predaj," povedal Patuanelli po stretnutí s vedením spoločnosti v Ríme.

Whirlpool uviedol, že počas niekoľko mesiacov trvajúcich rokovaní sa mu nepodarilo dospieť k žiadnemu pokroku v oblasti reorganizácie závodu a závod tak bude od budúceho mesiaca zatvorený.