Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Československé výročia 2018

Premiér: Sviečková manifestácia bola jedným z najvýraznejších momentov

Na snímke premiér Peter Pellegrini. Foto: TASR Michal Svítok

Podľa Pellegriniho by sme si mali v tento deň spomenúť na všetkých, ktorí tieto slobody nemali, ale napriek hrozbe vážnych problémov pre seba i svoje rodiny o ne dokázali zabojovať.

Bratislava 25. marca (TASR) - Sviečková manifestácia bola jedným z najvýraznejších momentov našej histórie, kedy sa ľudia pokojne a bez násilia prihlásili o svoje základné práva - slobodu vierovyznania a slobodu prejavu. Na sociálnej sieti to pri príležitosti 30. výročia tohto podujatia uviedol premiér Peter Pellegrini.

"Som veľmi rád, že sme dnes v úplne inej situácii: žijeme v slobodnej a demokratickej krajine s jednou z najvyšších slobôd tlače na svete, kde sa právo vyjadriť svoj názor či prihlásiť sa k viere považuje za samozrejmosť," uviedol šéf kabinetu.

Podľa Pellegriniho by sme si mali v tento deň spomenúť na všetkých, ktorí tieto slobody nemali, ale napriek hrozbe vážnych problémov pre seba i svoje rodiny o ne dokázali zabojovať. "Za tú ich odvahu im chcem dnes všetkým veľmi pekne poďakovať," dodal premiér.