Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V Plaveckom Štvrtku je o voľby značný záujem, medzi majoritou i Rómami

Foto: Ilustračné foto: TASR

Práve riešenie spolužitia medzi majoritou a rómskou komunitou považujú viacerí oslovení voliči za úlohu pre nové vedenie obce.

Plavecký Štvrtok 10. november (TASR) - O účasť v sobotných komunálnych voľbách majú záujem aj voliči v Plaveckom Štvrtku. Vo veľkom počte chodia aj Rómovia, ktorí majú v obci nemalé zastúpenie.

Práve riešenie spolužitia medzi majoritou a rómskou komunitou považujú viacerí TASR oslovení voliči za úlohu pre nové vedenie obce. "Nehovorím, že sa v tejto oblasti nič neurobilo, ale vzhľadom na to, že ide o dlhodobý problém, výsledky ešte nie sú také, aké by mali byť," uviedol jeden z voličov po odchode z volebnej miestnosti.



Mladí rodičia osemmesačného bábätka poukázali aj na potrebu zabezpečiť väčšiu bezpečnosť obyvateľov pred túlavými psami z rómskej osady. Zdôraznili tiež problém s neregulovanou výstavbou v okolí jazera. "Začali sa tam masívne stavať domy, ktoré sú prezentované ako rekreačné chaty, no sú to regulárne rodinné domy,“ upozornili.

"Je to des tam, je to otrasné," súhlasil starší manželský pár. Zlepšiť by sa podľa nich mal aj poriadok v okolí obce.

V obci Plavecký Štvrtok si v sobotu zvolia nového starostu. Doterajší, Ivan Slezák, po desiatich rokoch vo funkcii pokračovať nebude, rozhodol sa nekandidovať. O post starostu sa uchádzajú piati kandidáti, z toho sú tri ženy. V obciach na Záhorí Bratislavského kraja je to najväčší počet kandidátov na starostu. O miesto v deväťčlennom obecnom zastupiteľstve sa uchádza 17 kandidátov.