Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V Bernolákove hlásia opäť poruchu na vodovodnej sieti

Ilustračná snímka. Foto: Facebook - Martin Kuruc

Bez pitnej vody sú momentálne ulice Trnavská, Šalviová, Brusnicová, Agátová, Železničná, Jabloňová, Figová, Lesná, Lipová, Dubová, Tabaková, Topoľový rad, Trnková a Buková.

Bernolákovo 7. augusta (TASR) – V obci Bernolákovo (okres Senec) hlásia opäť poruchu na vodovodnej sieti. Bez pitnej vody sú momentálne ulice Trnavská, Šalviová, Brusnicová, Agátová, Železničná, Jabloňová, Figová, Lesná, Lipová, Dubová, Tabaková, Topoľový rad, Trnková a Buková. V obci jazdí preto cisterna s pitnou vodou. Informuje o tom Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) na svojom webe, v časti poruchy.

Opravu zabezpečuje dcérska spoločnosť BVS - Infra Services. Predbežný čas opravy odhadujú vodárne do 19.00 h. Starosta Bernolákova Richard Červienka na sociálnej sieti obyvateľov informuje, že až do odvolania bude v obci cisterna s pitnou vodou. "Pre viac informácií, kde sa pohybuje, je telefónne číslo 0903 270 068," napísal.

Bernolákovo má problémy s pitnou vodou už od minulého týždňa. Tu i v niektorých ďalších okolitých obciach došlo v uplynulých dňoch k neočakávanému zakaleniu pitnej vody v potrubí. Niektorí obyvatelia prostredníctvom sociálnej siete vyjadrili obavy, či je takáto voda vhodná na pitie. BVS ubezpečili ľudí cez web obce, že zakalenie vody nie je zdraviu škodlivé. Vodárne informovali, že z dôvodu zvýšenej spotreby vody bola vykonaná regulácia siete, pri ktorej prišlo k neočakávanému zakaleniu vody v potrubí.

V sobotu (3. 8.) v Bernolákove prasklo aj potrubie v križovatke ulíc Hlavná - Bernolákova - Hlboká. A niektoré ulice ostali úplne bez vody. Poruchu v sobotu odstránili až okolo 19.00 h večer a voda začala znovu na odstavených uliciach tiecť. BVS tento týždeň verejnosť vyzvala, ak im problémy s dodávkou pitnej vody pretrvávajú, aby kontaktovali poruchový dispečing BVS na čísle 0800 121 333.

Situáciu s pitnou vodou v dotknutých obciach preveria ešte hygienici. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava TASR v pondelok (5. 8.) potvrdil, že zabezpečí pre zakalenie pitnej vody v dotknutých obciach Bratislavského kraja mimoriadne odbery vzoriek pitnej vody, a taktiež ich laboratórnu analýzu.