Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislavský kraj

V prípade obvineného starostu Milana J. prokurátor študuje spis

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Policajný prezident v marci 2017 informoval, že vyšetrovateľ obvinil 3 fyzické a jednu právnickú osobu z prečinu nepriamej korupcie, medzi nimi aj starostu jednej z bratislavských častí Milana J.

Bratislava 16. marca (TASR) – Spisový materiál v prípade obvineného starostu jednej z bratislavských mestských častí Milana J. momentálne študuje prokurátor po tom, čo polícia v tejto veci už ukončila vyšetrovanie. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

"Spisový materiál bol doručený s návrhom na podanie obžaloby na ÚŠP. Dozorujúci prokurátor ho preskúmava a následne rozhodne o ďalšom zákonnom postupe v dohľadnej dobe," povedala Tökölyová pre TASR.

Policajný prezident Tibor Gašpar v marci minulého roka informoval, že vyšetrovateľ obvinil tri fyzické osoby a jednu právnickú osobu z prečinu nepriamej korupcie, medzi nimi vtedy aj 44-ročného starostu jednej z bratislavských mestských častí Milana J. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až do dvoch rokov.

Podľa polície mal Milan J. ako sprostredkovateľ 27. januára minulého roka kontaktovať zamestnanca Okresného úradu v Bratislave, Odboru starostlivosti o životné prostredie. V rozhovore mu mal prisľúbiť úplatok 5000 eur, aby vyhovel alebo zabezpečil vydanie súhlasného stanoviska tohto úradu k zhodnocovaniu odpadov mobilným zariadením konkrétnou spoločnosťou. Ďalšie stretnutie sa malo uskutočniť 9. februára, na ktorom mal Milan J. opätovne zopakovať ponuku 5000-eurového úplatku pre zamestnanca, ak vyhovie bezproblémovému schváleniu agendy, ktorú predložila spoločnosť.

Išlo o prvý príklad, keď polícia aplikovala inštitút trestnej zodpovednosti právnických osôb v oblasti boja proti korupcii a vzniesla obvinenie aj voči právnickej osobe.