Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

O peniaze z ružinovského grantového programu je veľký záujem

O peniaze z ružinovského grantového programu sa uchádza rekordne veľa projektov. Na začiatku nového grantového programu v roku 2011 sa prihlásilo 62 projektov, v tohtoročnej výzve ich prišlo až 130.

Bratislava 13. marca (TASR) - Záujem o občianske aktivity v bratislavskej mestskej časti Ružinov každoročne narastá. O peniaze z ružinovského grantového programu sa uchádza rekordne veľa projektov, kým na začiatku nového grantového programu v roku 2011 sa prihlásilo 62 projektov, v tohtoročnej výzve ich prišlo až 130.

O tom, ktorí obyvatelia si skrášlia okolie domu, čo pribudne v škôlkach či školách, aké športové a kultúrne podujatia ľudia zorganizujú, rozhodne do konca apríla odborná komisia. "Granty na verejnoprospešné projekty, ktoré organizujú obyvatelia, považujeme za jeden z najlepších nástrojov ako zlepšovať vzťah obyvateľa k lokalite kde žije," povedal starosta Ružinova Dušan Pekár (KDH). Ako dodal, takto realizované aktivity sú lepšie cielené, ľudia ich oceňujú a projekty tak majú zmysel. Veľa projektov je zameraných na skrášlenie sídliska, podporu športových aktivít a podujatí pre deti.

"O tom, ktoré projekty dostanú podporu mestskej časti Ružinov, rozhodne do konca apríla grantová komisia zložená z poslancov ružinovského miestneho zastupiteľstva. Tí môžu na jeden projekt schváliť peniaze až do výšky 5000 eur. Celkovo je v rozpočte na ružinovské granty vyčlenených viac ako 140.000 eur," doplnila Miroslava Štrosová, hovorkyňa MÚ v Ružinove.