Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Muž narazil do stromu, mal viac ako tri promile

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Polícia riešila v Bratislavskom kraji dve nehody pod vplyvom alkoholu.

Bratislava 7. marca (TASR) - Dve nehody spôsobené jazdou pod vplyvom alkoholu v stredu (6.3.) riešili policajti v Bratislavskom kraji. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Prvá z nehôd sa podľa jeho slov stala v stredu o 03.15 h, keď pri prechádzaní kruhovým objazdom od Podunajskej ulice v smere na Ráztočnú ulicu v Bratislave 27-ročný vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam. "Zišiel s vozidlom z kruhového objazdu na chodník. Tam poškodil zábradlie, dopravnú značku ako aj dodatkovú dopravnú značku. Celková škoda spôsobená nehodou bola vyčíslená na približne 5000 eur," spresnil hovorca s tým, že k zraneniu osôb nedošlo. Vodičovi bola nameraná hodnota 1,9 promile alkoholu v dychu.

K druhej nehode došlo v stredu krátko pred 20.40 h v obci Dunajská Lužná, kde 46-ročný vodič viedol vozidlo Ford Focus po Orechovej ulici v smere na Jánošíkovú ulicu. "Pravdepodobne neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam, s vozidlom zišiel mimo vozovku, kde čelne narazil do stromu," opísal Szeiff. Vodičovi vykonanou dychovou skúškou namerali hodnotu 3,12 promile alkoholu v dychu. Vodiča následne previezli na ošetrenie do nemocnice.

"V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov, že alkohol ani iné návykové látky, prípadne omamné a psychotropné látky, v žiadnom prípade za volant nepatria," uzavrel hovorca KR PZ.