Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislavský kraj

Proces v kauze údajného zneužívania v tábore Chachaland odročili

Ilustračná snímka Foto: TASR

Na štvrtkovom hlavnom pojednávaní vypovedali piati svedkovia.

Bratislava 14. marca (TASR) - Hlavné pojednávanie v kauze údajného sexuálneho zneužívania v tábore Chachaland vo štvrtok na Mestskom súde Bratislava I odročili na 11. jún. Predvolaná je súdna znalkyňa. Hlavný organizátor tábora Roman P. čelí obžalobe za sexuálne zneužívanie vtedy maloletej chovankyne tábora.

Na štvrtkovom hlavnom pojednávaní vypovedali piati svedkovia. Svedkyňa Martina P., dcéra obžalovaného, uviedla, že do tábora chodila od narodenia a stretla sa tam aj s poškodenou. Neskôr boli podľa nej kamarátky aj spolužiačky, od maturity sa však nevideli. Tvrdila, že zo strany obžalovaného nikdy nevidela voči poškodenej žiadne nevhodné správanie, ani žiadne intímnosti. "Deti mali priamo na starosti ich vedúci. Obžalovaný neprichádzal do styku s deťmi tak často ako oni. Nechodil za deťmi každý deň," spresnila. Objasnila, že poškodená chodila do tábora aj neskôr ako medzi rokmi 2004 až 2005, už však ako vedúca. Myslí si, že obžalovaný poznal aj mamu poškodenej.

Druhý svedok, jeden zo zakladateľov tábora, povedal, že sa táboru od roku 2003 nevenoval, vrátil sa k nemu až v roku 2011. "Do kontaktu prichádzal Roman P. s deťmi každý deň. O celom prípade som sa dozvedel neskôr. Z počutia viem, že sa obžalovaný s poškodenou stretával aj po tábore. Viem, že spolu chodili a ona ho predstavila mame. Mama poškodenej vedela o ich vzťahu. Myslím si, že poškodená mala vtedy 16 rokov," vypovedal. Objasnil, že vo vzťahu k deťom si nikdy nevšimol nevhodné správanie obžalovaného.

Ďalší traja svedkovia, ktorí v tábore v minulosti pôsobili, tiež potvrdili, že si nikdy nevšimli nevhodné správanie Romana P. k deťom. Jeden z nich uviedol, že sa s obžalovaným o vzťahu s poškodenou rozprával. "Viem, že mali bližší vzťah, že sa stretávali aj mimo tábora," vypovedal.

K udalostiam v tábore malo podľa obžaloby dochádzať v rokoch 2003 až 2006 v čase, keď bola poškodená maloletou.