Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

NEHODA NA D2: Po zrážke dodávok hlásia ťažko zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Na mieste nehody zasahovali aj policajti a Národná diaľničná spoločnosť.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Na diaľnici D2 v smere z Malaciek do Bratislavy sa zrazili vo štvrtok ráno dve dodávky. Nehoda sa stala krátko pred pol piatou. Informovalo o tom Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Hasiči prieskumom na mieste zistili, že pri nehode utrpelo zranenie šesť osôb, z toho dve ťažké. Hasiči jednu osobu vyslobodili z vozidla pomocou hydraulického náradia, všetkým zraneným osobám poskytli v spolupráci so záchranármi predlekársku prvú pomoc a zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru. Na mieste nehody zasahovali aj policajti a Národná diaľničná spoločnosť.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková informovala, že policajti vyšetrujú príčiny, okolnosti a mieru zavinenia dopravnej nehody. Podľa dostupných informácií prechádzal vodič dodávky zn. Mercedes Sprinter s maďarskou poznávacou značkou s prívesným vozíkom po diaľnici D2 v smere do Bratislavy, pričom na 48. kilometri z doposiaľ nezistených príčin narazil do pred ním idúcej dodávky zn. Opel Vivaro, rovnako s maďarskou značkou. V opeli sa nachádzalo šesť osôb, po náraze skončila dodávka v priekope.

Na miesto sa dostavili všetky záchranné zložky. Posádku z opela previezli do bratislavských nemocníc. U vodiča mercedesu dychovou skúškou vylúčili požitie alkoholu a u vodiča opela nariadili odber krvi. Diaľnica D2 je v súčasnosti neprejazdná pre dokumentovaniu nehody a odstraňovanie jej následkov. Dopravní policajti odklonili dopravu v smere do Bratislavy cez Lozorno.

Autobusový dopravca Slovak Lines na sociálnej sieti informuje, že doprava na diaľnici D2 je odklonená cez priľahlé obce, preto autobusy v smere zo Záhoria do Bratislavy majú viac ako hodinové meškanie.