Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Burzoblšák dostal online podobu, pomôže aj zvieratám

Už v poradí 30. Burzoblšák sa konal tradične v areáli Základnej školy Pavla Marcelyho v Bratislave 13. januára 2018. Burzoblšák je komunitné podujatie, ktorého cieľom je recyklácia a znovuvyužitie starého a nepoužívaného oblečenia, koná sa každú prvú sobotu v mesiaci. Na snímke handmade náušnice. Foto: TASR - Marko Erd

Tím Burzoblšáku zdôrazňuje, že nakupujúci nielen odľahčia svoj šatník, ale majú možnosť touto cestou podporiť finančnou čiastkou aj slovenské útulky.

Bratislava 25. júla (TASR) – Burzoblšák, ktorý sa pravidelne koná každú prvú sobotu v mesiaci v bratislavskom Ružinove, dostal svoju online podobu. Každý užívateľ tak bude mať možnosť predať a recyklovať svoje oblečenie po celom Slovensku.

"Už počas júla si budú môcť všetci milovníci second hand módy a handmade výrobkov svoje veci recyklovať práve prostredníctvom Burzoblšáku online," informuje jeho organizačný tím.

Momentálne je spustená online verzia zdarma v skúšobnom móde. "Po štyroch dňoch od spustenia máme viac ako 150 registrovaných užívateľov, viac ako 300 nahratých produktov a viac ako 500 návštevníkov denne," uviedli pre TASR nadšenci z platformy.

Stránka je zameraná najmä na oblečenie, obuv a doplnky, ktoré je možné vyhľadávať nielen podľa názvu, ale aj podľa značky, veľkosti, farby a typu. Podľa jednotlivých navolených kritérií si tak kupujúci rýchlo a jednoducho nájde to, čo hľadá.

Tím Burzoblšáku zdôrazňuje, že nakupujúci nielen odľahčia svoj šatník, ale majú možnosť touto cestou podporiť finančnou čiastkou aj slovenské útulky. "Informácia o podporenom útulku bude vždy uverejnená na webovej stránke spolu s finančnou čiastkou," uisťuje.