Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislavský kraj

Malacky pripravujú detské jasle

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Mesto už má právoplatné stavebné povolenie pre objekt, ktorý má vzniknúť na mieste starého pavilónu v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici.

Malacky 13. marca (TASR) – Malacky budú mať detské jasle. Mesto už má právoplatné stavebné povolenie pre objekt, ktorý má vzniknúť na mieste starého pavilónu v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici.

Viceprimátor mesta Milan Ondrovič ozrejmil, že jedným z dôvodov zámeru je vysoký záujem rodičov o umiestnenie detí vo veku približne dva roky a obmedzené kapacity materskej školy, ktoré tomuto záujmu nemôžu vyhovieť. „Ďalším dôvodom je absencia verejného zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov v Malackách i v okolí," dodal malacký viceprimátor.

Projekt i žiadosť o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) vo výške 584.000 eur schválili poslanci mestského zastupiteľstva na marcovom rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ). Predpokladané spolufinancovanie mesta je 31.000 eur.

Jasle majú byť podľa projektu jednopodlažné s bezbariérovým prístupom. V budove sa navrhujú dve denné miestnosti, šatňa, sociálne zariadenie, jedáleň, práčovňa, sušiareň, miestnosť pre čistú bielizeň, kuchyňa a zázemie (technické a kancelárske priestory).