Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislavský kraj

V Malackách môžu získať dotáciu na revitalizáciu predzáhradiek

Na snímke kvitnúce narcisy 10. apríla 2018. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Oprávnení žiadatelia môžu pre skrášlenie predzáhradiek získať prostriedky na nákup sadeníc, kvetov, kríkov, ako aj iného záhradníckeho materiálu.

Malacky 10. apríla (TASR) – Spoločenstvá či zástupcovia vlastníkov bytov a správcovia bytových domov v Malackách môžu do 25. apríla požiadať o dotáciu na revitalizáciu medziblokov. "Dotačnú výzvu vyhlasuje Nadácia Pro Malacky v rámci projektu Revitalitácia verejných priestorov 2018,“ informuje web okresného mesta.

Oprávnení žiadatelia môžu pre skrášlenie predzáhradiek získať prostriedky na nákup sadeníc, kvetov, kríkov, ako aj iného záhradníckeho materiálu. "Výber zelene a materiálu pre každý projekt musí byť konzultovaný a odsúhlasený Útvarom výstavby a životného prostredia Mestského úradu Malacky (MsÚ), konkrétne správcom zelene,“ spresňuje samospráva.

V dotačnej výzve je alokovaných 2100 eur, maximálna výška finančného príspevku pre jeden bytový dom je 300 eur. "Podmienkou poskytnutia dotácie je nefinančný vklad žiadateľa – realizácia projektu skrášlenia medziblokových priestorov a následná starostlivosť a údržba. Dotáciu je možné poskytnúť len na projekt alebo jeho časť, ktorá sa realizuje v roku 2018," upozorňuje mesto.

Bližšie informácie sú na webovej stránke Malaciek.