Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Kúpanie ľadových medveďov bude prvou akciou roka v Senci

Ilustračná snímka Foto: FOTO TASR/Lukáš Grinaj

Udalosť sa začne sa o 13.00 h kultúrnym programom, v ktorom nebudú chýbať hudobné vystúpenia muzikálovej speváčky Mirky Belancovej, Martina Haricha a predstavenie Divadla z domčeka.

Bratislava 25. decembra (TASR) - Trojkráľové kúpanie ľadových medveďov po roku opäť zavíta na Slnečné jazerá v Senci. Dvadsiaty ročník podujatia privíta aktívnych účastníkov aj verejnosť 6. januára 2018 na severnej strane jazier. Informuje o tom webová stránka mesta Senec.

"Trojkráľové kúpanie je tradične prvou športovo-kultúrnou akciou nového kalendárneho roka. Všetci otužilci – najmä naše domáce Senecké ľadové medvede, sa tešia na divákov, ktorí ich prídu povzbudiť a užiť si príjemné sviatočné popoludnie na Slnečné jazerá do Senca,” uvádza web mesta.

Akcia sa začne sa o 13.00 h kultúrnym programom, v ktorom nebudú chýbať hudobné vystúpenia muzikálovej speváčky Mirky Belancovej, Martina Haricha a predstavenie Divadla z domčeka. "Po slávnostnom nástupe o 14.00 h si otužilci vychutnajú studenú vodu Slnečných jazier,” spresňuje portál Senca.

Na minulom ročníku sa podľa informácií organizátorov podujatia zúčastnilo 130 plavcov, z toho 30 žien, medzi účastníkmi boli aj šesťročné dvojčatá. Zaplávali si v skutočne arktických podmienkach, teplota vzduchu bola mínus šesť stupňov Celzia, teplota vody jeden a pol stupňa Celzia. Aktuálne sa teplota Slnečných jazier pohybuje okolo piatich stupňov Celzia (zdroj meteopress.sk), prognóza teploty vzduchu v deň konania akcie hovorí o približne 3 stupňoch Celzia.

Na organizácii Trojkráľového kúpania ľadových medveďov sa podieľajú Mestský úrad Senec, Mestské kultúrne stredisko Senec, Správa cestovného ruchu Senec, Senecké ľadové medvede – Sport club Senec a Ľadové medvede Bratislava v spolupráci s klubom potápačov Piccard Senec.