Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislavský kraj

J. Behýl zatiaľ nevie, či bude kandidovať za starostu Petržalky

O kandidatúru na post starostu najväčšej mestskej časti Bratislavy zatiaľ prejavili záujem mestskí poslanci Marián Greksa a Ján Hrčka a takisto aj konateľ Bytového podniku Petržalka Daniel Šavel.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Bývalý prezidentský kandidát a kandidát na europoslanca Jozef Behýl zatiaľ stále zvažuje, či bude kandidovať za starostu bratislavskej Petržalky. Pre TASR priznal, že dôvodom sú aj financie na volebnú kampaň.

Ešte pre májovými voľbami do Európskeho parlamentu (EP) pritom Behýl tvrdil, že kandidatúru v eurovoľbách, v ktorých bol lídrom kandidátky strany Nový parlament, chápe najmä ako prípravu na novembrové komunálne voľby. "Chcem, aby moje myšlienky a filozofia, s ktorými som išiel do prezidentských volieb, neupadli do zabudnutia," uviedol vtedy pre TASR Behýl.

Dnes však s istotou svoju kandidatúru potvrdiť nevie. "Neviem, či sa mi podarí zabezpečiť peniaze na kampaň," uviedol pre TASR. Definitívne by sa mal rozhodnúť v polovici augusta. "Bude to aj na základe výsledkov prieskumu, ktorý som si nechal v súvislosti s novembrovými komunálnymi voľbami urobiť," dodal.

O kandidatúru na post starostu najväčšej mestskej časti Bratislavy zatiaľ prejavili záujem mestskí poslanci Marián Greksa a Ján Hrčka a takisto aj konateľ Bytového podniku Petržalka (BPP) Daniel Šavel. Kandidatúru zvažuje aj advokát a spolupracovník Transparency International Slovensko Pavel Nechala. Súčasný starosta Petržalky Vladimír Bajan svoje rozhodnutie ešte neoznámil.

Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 15. novembra.